Cartofi dulci și curry de alune

Cartofi dulci și curry de alune

Gătiți acest curry vegan gustos și accesibil pentru o cină ușoară în familie. 

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, rași
  • 1 bucată de ghimbir de mărimea degetului mare, ras
  • 3 linguri de pastă de curry roșu
  • 1 lingură unt de arahide fin
  • 500g cartofi dulci, curățați și tăiați în cuburi
  • o cutie de 400 ml de lapte de cocos
  • 200g pungă de spanac
  • 1 lime, stors
  • orez fiert, pentru serit (opțional)
  • arahide prăjite uscate, de servit
 

Preparare

  • Topiți 1 lingură ulei de cocos într-o cratiță la foc mediu și călește ceapa tocată timp de 5 minute. 
  • Adăugați cățeii de usturoi rași și ghimbirul ras și gătiți timp de 1 minut până când este parfumat.
  • Apoi, adăugați pasta curry, 1 lingură de unt de arahide fin și cartofii dulci, curățați și tăiați în bucăți.
  • Puteți adăuga laptele de cocos și  200 ml de apa.  
  • Aduceți la punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți, neacoperit, timp de 25-30 minute sau până când cartoful dulce este moale. 
  • Se adaugă și sucul și sucul de la lime și se condimentează bine. Se servește cu orez fiert și câteva alune crocante deasupra. 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!