Gătiți acest curry vegan gustos și accesibil pentru o cină ușoară în familie.
Ingrediente
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 ceapă, tocată
- 2 căței de usturoi, rași
- 1 bucată de ghimbir de mărimea degetului mare, ras
- 3 linguri de pastă de curry roșu
- 1 lingură unt de arahide fin
- 500g cartofi dulci, curățați și tăiați în cuburi
- o cutie de 400 ml de lapte de cocos
- 200g pungă de spanac
- 1 lime, stors
- orez fiert, pentru serit (opțional)
- arahide prăjite uscate, de servit
Preparare
- Topiți 1 lingură ulei de cocos într-o cratiță la foc mediu și călește ceapa tocată timp de 5 minute.
- Adăugați cățeii de usturoi rași și ghimbirul ras și gătiți timp de 1 minut până când este parfumat.
- Apoi, adăugați pasta curry, 1 lingură de unt de arahide fin și cartofii dulci, curățați și tăiați în bucăți.
- Puteți adăuga laptele de cocos și 200 ml de apa.
- Aduceți la punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți, neacoperit, timp de 25-30 minute sau până când cartoful dulce este moale.
- Se adaugă și sucul și sucul de la lime și se condimentează bine. Se servește cu orez fiert și câteva alune crocante deasupra.