Un amestec delicios, picant, bogat în fier, sărac în grăsimi și este gata în mai puțin de jumătate de oră
Ingrediente
- 2 linguri de semințe de chimen
- fulgi de ardei iute, după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- 600g morcovi, spălați și rași grosier (nu trebuie curățați de coajă)
- 140g linte roșie
- 1l supă de legume firbinte
- 125ml lapte
- iaurt grecesc și pâine integrală, pentru servit
Preparare
- Încingeți o oală mare și prăjiți 2 lingurițe de chimen și un praf de fulgi de ardei iuți timp de 1 mnut sau până când încep să își elibereze aromele.
- Scoateți aproximativ jumătate cu o lingură și lăsați deoparte. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline, 600g morcovi rași grosier, lintea roșie și 1l de supă de legume fierbinte. Adăugați și laptele și aduceți la punctul de fierbere.
- Fierbeți timp de 15 minute până când lintea se umflă și se înmoaie.
- Mixați supa cu un blender de mână până se omogenizează.
- Asezonați după gust și serviți cu iaurt grecesc, pâine și cu restul de condimente prăjite deasupra.