Încercați aceste brownies de ciocolată squidgy fără lactate sau ouă. Sunt perfecte pentru vegani și pentru persoanele care urmează o dietă fără lactate și au un gust absolut divin.
Ingrediente
- 2 linguri de semințe de in măcinate
- 200g cicolată neagră, tocată grosier
- 80g unt vegan, plus extra pentru ungere
- 1/2 granule de cafea
- 120g făină
- 70g migdale măcinate
- 50g cacao pudră
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 150g zahăr
- 1 1/2 linguriță extract de vanilie
Preparare
- Încingeți cuptorul la 170C. Ungeți și tapetați o tavă pătrată de 20cm cu hârtie de copt.
- Combinați semințele de in cu 6 linguri de apă și lăsați deoparte cel puțin 5 minute.
- Topiți 120g ciocolată într-o crăticioară, cafeaua și untul cu 60ml apă la foc mic. Lăsați să se răcească puțin.
- Puneți făina, migdalele, cacao, praful de copt și 1/4 linguriță de sare într-un castron și amestecați pentru a sparge eventualele cocoloașe.
- Folosind un tel de mână, amestecați zahărul în amestecul de ciocolată topită și bateți bine până când este omogen și lucios, asigurându-vă că tot zahărul este bine dizolvat.
- Adăugați și amestecul de semințe de in, extractul de vanilie și ciocolata rămasă, apoi amestecul de făină. Puneți în tava pregătită.
- Coaceți 35-40 de minute până când o scobitoare iese curată, cu firimituri umede.
- Lăsați să se răcească complet în tavă, apoi tăiați în pătrate.
- Păstrați într-un recipient ermetic și mâncați în decurs de 3 zile.