Ingrediente
- 200g fulgi de ovăz integral
- 120g unt nesărat
- 1 portocală, zeama și coaja
- 60g ciocolată tocată grosier
- 60g zahăr brun
- 100g miere/sirop de arțar
- 30g miez de nucă tocat
- 30g semințe de cânepă
Preparare
- Încălzește cuptorul la 190 C și tapetează o tavă de copt de 25 x 18 cm cu hârtie de copt.
- Pune ovăzul într-un bol cu un praf de sare.
- Topește ușor untul într-o tigaie mică cu zahărul și siropul. După ce s-a topit, ia de pe foc și lasă să se răcească câteva minute. Rade coaja de la portocală în tigaie și stoarce sucul.
- Toarnă în ovăz acest amestec și mixează foarte bine, până se omogenizează totul, apoi adaugă trei sferturi din ciocolată.
- Toarnă amestecul în tava de copt și presează cu dosul lingurii. Apasă ciocolata rămasă deasupra, împreuna cu nuca tocată și semințele de cânepă și coace pentru 15-20 minute până devine auriu.Taie pătrate și scoate din tavă. Lasă să se răcească complet pentru a se întări untul, înainte de servire.
