Flapjack cu aromă de portocală și ciocolată

Flapjack cu aromă de portocală și ciocolată
Coace acest flapjack în weekend, pentru un răsfăț de după-amiază cu cafea sau ca o gustare pentru fiecare zi a săptămânii.  

Ingrediente
  • 200g fulgi de ovăz integral
  • 120g unt nesărat
  • 1 portocală, zeama și coaja
  • 60g ciocolată tocată grosier
  • 60g zahăr brun
  • 100g miere/sirop de arțar
  • 30g miez de nucă tocat
  • 30g semințe de cânepă
 

Preparare

  • Încălzește cuptorul la 190 C și tapetează o tavă de copt de 25 x 18 cm cu hârtie de copt. 
  • Pune ovăzul într-un bol cu un praf de sare.
  • Topește ușor untul într-o tigaie mică cu zahărul și siropul. După ce s-a topit, ia de pe foc și lasă să se răcească câteva minute. Rade coaja de la portocală în tigaie și stoarce sucul. 
  • Toarnă în ovăz acest amestec și mixează foarte bine, până se omogenizează totul, apoi adaugă trei sferturi din ciocolată.
  • Toarnă amestecul în tava de copt și presează cu dosul lingurii. Apasă ciocolata rămasă deasupra, împreuna cu nuca tocată și semințele de cânepă și coace pentru 15-20 minute până devine auriu.Taie pătrate și scoate din tavă. Lasă să se răcească complet pentru a se întări untul, înainte de servire.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!