Gnocchi sănătoși cu multe legume, gata în 30 de minute
Ingrediente
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 ceapă roție tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură piure de roșii
- 1 conservă de fasole albe de 400g
- 1 conservă de roșii de 400g
- 100g spanac congelat/proaspăt
- 400g gnocchi proaspeți
- 2 linguri de cremă de brânză cu puține grăsimi
- 25g parmezan
- pătrunjel tocat
Preparare
- Încingeți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu-mic și gătiți ceapa timp de 9-10 minute până când se înmoaie, dar nu se prăjește. Adăugați și usturoiul și gătiți timp de 1 minut până când este parfumat.
- Adăugați piureul de roșii și fasolea, împreună cu lichidul lor, apoi turnați și roșiile. Aduceți la punctul de fierbere, asezonați bine, apoi adăugați și spanacul. Amestecați bine și fierbeți timp de 2-3 minute până când spanacul se desface.
- Adăugați gnocchi, acoperiți și gătiți încă 2-3 minute, apoi adăugați și crema de brânză. Fierbeți încă 5 minute, adăugând un strop de apă fierbinte dacă este necesar, până când gnocchi sunt gătiți.
- Se servesc în boluri, peste care se presară parmezanul, pătrunjelul tocat și puțin piper proaspăt măcinat.