Puteți transforma cu ușurință o conservă de sardine într-o gustare picantă. Aceasta este o rețetă la îndemână, perfectă pentru orice vizită neplanificată.
Ingrediente
- 125g sardine din ulei
- 100g iaurt sau smântână
- 1 lămâie cu coajă și zeamă
- 1 ceapă mică roșie tocată mărunt
- un pumn mic de pătrunjel, tocat mărunt
- un praf de boia afumată
- un praf de piper cayenne
Preparare
- Scurgeți sardinele și puneți-le într-un bol, păstrând uleiul.
- Îndepărtați coloana vertebrală, dacă există și aruncați-o. Pasați ușor sardinele, folosind o furculiță.
- Adăugați iaurtul sau smântâna, coaja de lămâie ți un strop de zeamă, ceapa, patrunjelul, boia de ardei afumată și praful de piper cayenne.
- Condimentați bine și mai adăugați suc de lămâie la nevoie.
- Stropiți peste uleiul păstrat.
- Serviți cu pâine integrală prăjită.