O rețetă de pancakes vegane perfecte pentru un mic dejun sănătos și gustos.
Ingrediente- 300g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură extract de vanilie
- 400 ml lapte vegetal fără adaos de zahăr
- 1 lingură ulei pentru uns tigaia
Pentru servit
- Felii de banane
- Afine
- Sirop de arțar
- Iaurt vegetal
Preparare
- Bateți făina, praful de copt, zahărul, extractul de vanilie și un praf de sare într-un castron, folosind un tel până se amestecă. Adăugați încet laptele până obțineți un alus fin și gros.
- Ungeți cu puțin ulei o tigaie antiaderentă și puneți la foc mediu-mic, adăugând 2 linguri din aluat pentru a face 2 clătite mici și rotunde. Repetați acest pas până terminați aluatul. Gătiți 3-4 minute până marginile sunt întărite și apar bule la suprafață. Întoarceți clătitele și gătiți încă 2-3 minute până când devin aurii pe ambele părți.
- Serviți cu toppingul preferat.