Gătește acest pui cu miere pentru familie, aromat cu usturoi, sos de soia, lămâie și ghimbir, în doar 30 de minute
Serviți cu orez și broccoli pentru o masă sățioasă
Ingrediente
- 4 bucăți de piept de pui (aproximativ 600g), tăiat în cubulețe
- 2 linguri de făină albă
- 40g ghimbir, decojit și ras mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 6 linguri de soia
- 5 linguri de miere
- suc de la 1/2-1 lămâie
- 1 lingură de ulei
- orez fiert și broccoli fiert pentru servit
Preparare
- Puneți puiul într-un castron, presărați peste făina și niște condimente și amestecați până când puiul este acoperit uniform.
- Combinați ghimbirul, usturoiul, soia, mierea și jumătate din sucul de lămâie într-un castron.
- Încingeți uleiul într-o tigaie wok la foc mare și prăjește puiul până când devine ușor auriu.
- Puneți sosul de miere și prăjiți timp de 10 minute sau până când puiul este gătit și sosul s-a redus suficient.
- Gustați pentru sare și piper și mai adăugați la nevoie. Adăugați și sucul de lămâie rămas, dacă este necesar, apoi serviți cu orez și broccoli fiert.