Faceți niște trufe superbe și cremoase, cu fistic pentru a sărbători, fiind ideale pentru cadouri prietenilor și familiei
Ingrediente
- 8 păstăi de cardamom verde cu semințele scoase
- 1/4 linguriță zahăr tos
- 175g fistic decojit și nesărat
- 250g ciocolată albă
- 180ml smântână pentru frișcă
- 75g unt nesărat moale
Preparare
- Turnați păstăile de cardamom și zahărul împreună într-un mojar și frecați până când păstăile sunt mărunțite fin. Puneți deoparte.
- Puneți fisticul într-un robot de bucătărie și mixați până este tocat mărunt.
- Apoi, puneți ciocolata într-un bol termorezistent peste o oală cu apă la bain-marie.
- Separat, puneți amestecul de smântână și cardamom măcinat într-o tigaie mică și lăsați să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, timp de 2 minute până se aburește. Turnați încet peste ciocolată, amestecând până cicolata se topește.
- Adăugați untul, câte 1 linguriță, până se încorporează complet. Se adaugă și 80g fistic tocat, apoi se acoperă vasul și se da la rece timp de 3-4 ore pentru a se întări.
- Scoateți amestecul de trufe, formați bile, de mărimea unei lingurițe și rulați între palme pentru a o forma.
- Aranjați trufele pe o hârtie de copt și lăsați-le la rece timpde 30 de minute pentru a se întări.
- Puneți fisticul tocat rămas pe o farfurie mare și rulați trufele pentru a se acoperi uniform cu fistic.
- Se vor păstra la rece într-un recipient ermetic timp de 5 zile.