Trufe cu ciocolată albă, fistic și cardamom

Trufe cu ciocolată albă, fistic și cardamom

Faceți niște trufe superbe și cremoase, cu fistic pentru a sărbători, fiind ideale pentru cadouri prietenilor și familiei

 

Ingrediente

  • 8 păstăi de cardamom verde cu semințele scoase
  • 1/4 linguriță zahăr tos
  • 175g fistic decojit și nesărat
  • 250g ciocolată albă
  • 180ml smântână pentru frișcă
  • 75g unt nesărat moale


Preparare

  • Turnați păstăile de cardamom și zahărul împreună într-un mojar și frecați până când păstăile sunt mărunțite fin. Puneți deoparte.
  • Puneți fisticul într-un robot de bucătărie și mixați până este tocat mărunt.
  • Apoi, puneți ciocolata într-un bol termorezistent peste o oală cu apă la bain-marie. 
  • Separat, puneți amestecul de smântână și cardamom măcinat într-o tigaie mică și lăsați să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, timp de 2 minute până se aburește. Turnați încet peste ciocolată, amestecând până cicolata se topește.
  • Adăugați untul, câte 1 linguriță, până se încorporează complet. Se adaugă și 80g fistic tocat, apoi se acoperă vasul și se da la rece timp de 3-4 ore pentru a se întări. 
  • Scoateți amestecul de trufe, formați bile, de mărimea unei lingurițe și rulați între palme pentru a o forma. 
  • Aranjați trufele pe o hârtie de copt și lăsați-le la rece timpde 30 de minute pentru a se întări. 
  • Puneți fisticul tocat rămas pe o farfurie mare și rulați trufele pentru a se acoperi uniform cu fistic. 
  • Se vor păstra la rece într-un recipient ermetic timp de 5 zile.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!