Brownie cu fasole neagră
Ingrediente
- 3/4 cană de fasole neagră, scursă și clătită
- 1/2 cană de zahăr brun
- 75g de ciocolată
- 1/4 cană de cacao neîndulcită
- 1 ou
- 2 linguri unt de arahide
- 1/2 cană de făină integrală de grâu
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr pudră (opțional)
- esență de vanilie
Preparare
- Preîncălzește cuptorul la 170 grade.
- Pregătește o tavă mică tapetată cu hârtie de copt.
- Într-un robot de bucătărie, pune fasolea, untul de arahide și ciocolata. Mixează, apoi adaugă oul, vanilia, zahărul și cacao.
- Separat, amestecă ingredientele uscate, adică făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
- Adaugă acest amestec peste peste cel mixat la robot.
- Amestecă foarte bine.
- Întinde aluatul cât tava, încat să nu fie subțire, ci un pic gros.
- Coace timp de 20 de minute, până când mijlocul este ferm și mărginile sunt ușor umflate.
- Se scoate pe un grătar să se răcească, iar apoi se taie în batoane și se pudrează.