Un twist sănătos
Ingrediente
Pentru quinoa
- 3/4 cană quinoa albă nefiartă clătită
- 1 1/2 apă
- 1/4 linguriță de sare
- 1 conservă de fasole clătită
- coriandru sau pătrunjel tocat
- 3 linguri de suc de lamâie
- 3 linguri de semințe de cânepă
- 1/3 linguriță de sare de mare
- piper
Pentru salata verde
- 3 căni de salată verde tocată
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 lingură ulei de măsline
- sare după gust
Pentru salata de roșii
- 1 cană de roșii cherry tocate
- 1/4 cană de ceapă roșie tocată
- coriandru sau pătrunjel tocat
- sare după gust
Pentru guacamole
- 1 avocado copt pisat
- zeama de la un lime
- sare după gust
Ingrediente suplimentare
- 4 tortilla mari
Preparare
Pentru quinoa
- Adăugați quinoa și apă într-o oală mică cu ¼ de linguriță de sare de mare. Se încălzește la foc mediu-mare până la fierbere. Reduceți căldura, acoperiți și fierbeți timp de 10-14 minute sau până când quinoa este fragedă și translucidă. Strecoară și transferă într-un castron mare.
- Adăugați fasolea neagră, coriandru tocat, sucul de lămâie, semințele de cânepă, sare de mare și piper negru la quinoa și amestecați. Puneți deoparte.
Pentru salata verde
- Adaugă salata tocată, sucul de lămâie, uleiul de măsline și sarea de mare într-un castron și masează varza timp de 2-3 minute sau până se înmoaie. Puneți deoparte.
Pentru salata de roșii
- Puneți roșiile cherry, ceapa roșie, coriandru și sarea de mare într-un castron și amestecați pentru a se combina. Puneți deoparte.
Pentru guacamole
- Puneți avocado pisat într-un castron mic împreună cu sucul unui lime și sare de mare, după gust. Pune deoparte.
Pentru a asambla burrito-urile
- Așezați o tortilla pe o suprafață de lucru curată. Umpleți tortilla cu amestecul de quinoa, salata de roșii, guacamole și salata verde. Începeți să rulați burrito-ul, asigurându-vă că introduceți părțile laterale pe măsură ce rulați. Tăiați în jumătate și serviți imediat. Repeta și cu celelalte burrito în același mod.