Curry de vinete și roșii

Curry de vinete și roșii

Ușor dulce, prin adăugarea laptelui de cocos, acest curry vegan simplu este pur și simplu delicios.

Ingrediente
  • 600g vinete feliate rondele
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • o cutie de 400g roșii tocate
  • o cutie de 400ml lapte de cocos 
  • un praf de zahăr
  • câteva frunze de coriandru, tocat
  • orez fiert pentru servit

Preparare
  • Încingeți cuptorul la 200C. Puneți vinetele într-o tavă cu 2 linguri de măsline, condimentați bine și întindeți-le pe toată tava.
  • Coaceți timp de 20 minute sau până când devin aurii închis și moi.
  • Încălziți uleiul rămas într-o tigaie rezistentă la cuptor sau o caserolă ignifugă și gătiți ceapa la foc mediu timp de 5-6 minute până se înmoaie. 
  • Adăugați usturoiul și condimentele, se amestecă pentru câteva minute, până când condimentele își eliberează aromele.
  • Puneți roșiile apoi, laptele de cocos și vinetele coapte și aduceți la punctul de fierbere. 
  • Fierbeți timp de 20-25 de minute, îndepărtând capacul în ultimele 5 minute pentru a îngroșa sosul.
  • Mai adăugați condimente, dacă este nevoie și un praf de zahăr. 
  • La sfârșit, adăugați o parte din coriandrul tocat, iar celălalt care rămâne, îl folosiți la servit peste orez. 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!