Ușor dulce, prin adăugarea laptelui de cocos, acest curry vegan simplu este pur și simplu delicios.
Ingrediente- 600g vinete feliate rondele
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 1 linguriță garam masala
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță coriandru măcinat
- o cutie de 400g roșii tocate
- o cutie de 400ml lapte de cocos
- un praf de zahăr
- câteva frunze de coriandru, tocat
- orez fiert pentru servit
Preparare
- Încingeți cuptorul la 200C. Puneți vinetele într-o tavă cu 2 linguri de măsline, condimentați bine și întindeți-le pe toată tava.
- Coaceți timp de 20 minute sau până când devin aurii închis și moi.
- Încălziți uleiul rămas într-o tigaie rezistentă la cuptor sau o caserolă ignifugă și gătiți ceapa la foc mediu timp de 5-6 minute până se înmoaie.
- Adăugați usturoiul și condimentele, se amestecă pentru câteva minute, până când condimentele își eliberează aromele.
- Puneți roșiile apoi, laptele de cocos și vinetele coapte și aduceți la punctul de fierbere.
- Fierbeți timp de 20-25 de minute, îndepărtând capacul în ultimele 5 minute pentru a îngroșa sosul.
- Mai adăugați condimente, dacă este nevoie și un praf de zahăr.
- La sfârșit, adăugați o parte din coriandrul tocat, iar celălalt care rămâne, îl folosiți la servit peste orez.